Kom godt i gang med vandbaseret epoxymaling

Følg med hos Sydvestjysk Fugleforening

Kom godt i gang med vandbaseret epoxymaling

Indholdsfortegnelse

Vil du gerne shine dit hjem op uden det skal være dyrt, sindssygt uoverskueligt og koste en helt masse penge? Vil du gerne i gang med et projekt, du selv kan styre fra ende til anden, så er det ikke en dum idé at male dine gulve. Det kan du med fordel gøre med epoxy gulvmaling der har en lang og stærk holdbarhed, der tåler slid, pletter og børn, der kravler og leger. 

 

Før i tiden brugte man ofte epoxy maling i industrien, da det netop er enormt slidstærkt og holder længe til både slidtage, skridt og stole, der bliver trukket ud og ind. 

Før du går i gang med dit epoxy gulvmaling, er det værd at vide et par ting om malingen. Epoxy på vandbasis har store sundhedsmæssige fordel, da det ikke frigiver farlige dampe – derfor kan du også nemt selv give dig i kast med det. Det betyder i praksis, at du ikke behøver at bære maske, når du påfører malingen, og det gør det hele meget nemmere. 

Inden du begynder at male dit gulv, hvad end det er køkkengulv, badeværelsesgulv eller andet, er det vigtigt, at du har rengjort det godt og at det er fri for sæberester og andre urenheder, der kan findes på gulv. Det skal altså være rent og tørt, før du kan kaste dig over det. Skal du male trægulv, bør du tjekke op på, om gulvet af oliemalet, inden du går i gang. Det er svært at fjerne olien helt, og det skal du være opmærksom på, at det kan gøre en kæbeevnen en anelse forringet. Når epoxymalingen er tørret, kan det stadig være muligt at se træets årer igennem. Den vandbaserede, slidstærke maling kan bruges på både fliser og klinker, som man jo oftest har på badeværelses gulve og vægge. Det kan desuden bruges på både glatslebne og matlakerede fliser, så der er næsten ikke det, epoxy ikke kan bruges på. 

Vigtigt inden du går i gang: 

Det kræver en anelse forarbejde og forberelse, før du kaster dig over epoxymalingen i hjemmet. Du bør rengøre alle dine gulve inden med epoxy primer, og det kræver det rette udstyr, så tjek op på det inden. 

Her er en række gode tips til at komme godt i mål med dit malerprojekt: 

Fyld eventuelle ujævnheder ud i gulvet, inden du går i gang 

Er dit betonguld ujævnt, har store eller dybe riser, så bør du spartle det ud inden 

Sørg for at rengøre overfladerne godt – det er afgørende for, at malingen klæber på bedste vis 

Brug sand til skridsikring, da vådt epoxygulv er glat, hvis du ikke har brugt skridsikring 

 

 

Kommentarer: 5

 1. Loui E. siger:

  Hejsa – Sydvestjyskfugleforening.dk
  Hvor kan jeg læse videre omkring dette? Loui

 2. Anton S. siger:

  Howdi, Sydvestjyskfugleforening.dk
  Godt læsestof til de interessante.
  Anton

 3. Alma H. siger:

  Hejsa – Sydvestjyskfugleforening.dk
  Fin nyhed 😀
  Venligste hilsner fra, Alma H.

 4. Liv B. W. siger:

  Sydvestjyskfugleforening.dk – Hej,
  Fedt! 🙂
  Venligste hilsner. Liv B. W.

 5. Hugo G. H siger:

  Heja – Sydvestjyskfugleforening.dk Dejlig nyhed Venligste hilsner fra. Hugo G. H

Tilføj din kommentar